.
Jonas Geirnaert Jeroom en Bockie De Repper
zondag 7 januari 2024

Jeroom: “Ik kijk of er geen krakers zitten”

Hij doet dat niet zo vaak

Heel wat jaren geleden moest Jeroom afscheid nemen van zijn broer Boris. In het programma ‘Boris’ trok hij met de as van zijn broer naar Canada om hem daar te kunnen uitstrooien.

Dat idee overviel hem toen hij de slaapkamer van zijn broer binnenging en daar de Canadese vlag zag hangen.

“Ik ga nochtans niet zo vaak die slaapkamer binnen. Als ik boven iets moet wegzetten, zoals speelgoed van de kleine, dan passeer ik die kamer. Soms ga ik binnen en wandel ik even rond. Om te zien of er geen krakers zitten. Het is niet dat het een schrijn is. We hebben gewoon nooit de moeite genomen om de kamer leeg te halen. Die vlag hangt er dus ook nog. Ik zat op zijn bed toen mijn frank begon te vallen: ik ga naar Canada, ik pak hem mee en ik laat hem achter”, zegt Jeroom in Gazet van Antwerpen.

Toen Jeroom zijn idee ging pitchen, stond iedereen met tranen in zijn ogen. Onder hen ook een oud lief van Boris. Iets wat het allemaal nog veel specialer maakt.

“Het werd even heel stil. En dan is er meteen gezegd: we doen het. Ze hebben mij dan helaas wel van de boot moeten halen. Want eigenlijk zat ik in het vorige seizoen van Over de oceaan . Dat was een levensdroom. Ze hebben dan Jonas gevraagd. Elodie kwam even later ook thuis met de boodschap dat ze meeging. Tof, hè, je vrouw en je beste vriend die je droom afpakken? Na de nodige dreigementen aan de zender is dat nu gelukkig rechtgezet.”

Bio van Jeroom

Meer Over:

Jeroom