.
News Image

Jeron Dewulf opent rechtbank op 2BE

Nieuw komisch 2BE programma met foute vriend Jeron Dewulf.
Twee advocaten die een rechter en een volksjury proberen te overtuigen waarom een bepaald maatschappelijk kwaad uit onze wereld verbannen moet worden. Dat is waar het om draait in het nieuwe humoristische 2BE-programma Advocaat van de Duivel. Jeron Dewulf neemt de rol van (on)rechtvaardige rechter op zich en wordt vergezeld door telkens twee bekende Vlaamse comedians die in de huid van advocaat kruipen. Onder meer Philippe Geubels, Alex Agnew, Ruth Beeckmans, Wim Helsen, Thomas Smith, William Boeva en Jan Jaap van der Wal komen hun standpunt verdedigen in de rechtbank.

Alcohol, porno, doe-het-zelvers, de Belgische kust, kinderen en bejaarden zijn slechts enkele van de uiteenlopende onderwerpen die aan bod komen. Welk kwaad moet uiteindelijk uit onze samenleving verdwijnen? Het verdict van de volksjury valt vanaf 3 april 2016 elke zondag om 20.35 bij 2BE. Voor Advocaat van de Duivel werkt 2BE voor het eerst samen met productiehuis Pretpraters.

Jeron Dewulf: “In dit programma worden gevestigde waarden in vraag gesteld en heilige huisjes omver geworpen.”

Met een hamer in de hand gaat comedian en acteur Jeron Dewulf op zoek naar het grootste kwaad van ’t land. Geen enkele maatschappelijke ergernis ontsnapt aan het strenge en meestal onrechtvaardige oordeel van voorzitter Jeron. Jeron voelt zich in zijn eigen rechtbank duidelijk in zijn nopjes. Hij heeft dan ook de touwtjes volledig in eigen handen en krijgt als rechter de kans om het vuur aan de schenen te leggen van zijn collega-comedians. Al krijgt hij het zelf soms ook zwaar te verduren…

Jeron was eind vorig jaar nog te zien in het derde seizoen van Foute Vrienden, het programma waarin hij zijn foute vrienden Christophe Stienlet, Thomas Smith en Begijn Le Bleu tot het uiterste dreef met de meest gênante en absurde opdrachten.

Griffier Jenny: “Ik heb geen behoefte aan enige interactie.”

Geen rechtbank zonder griffier en daarom staat de allesbehalve goedlachse griffier Jenny Jeron bij in zijn belangrijke taak als rechter. Elke bedenkelijke uitspraak, vunzige mop of compleet absurde stelling van de advocaten wordt met een cynische blik onthaald en zorgvuldig genoteerd. Niets of niemand kan haar uit haar concentratie brengen, ook Jeron niet!

2BE en Pretpraters brengen heel wat Vlaamse topcomedians – advocaten – samen onder één dak. Zij zullen in een volle rechtbank hun gal spuwen over twee uiteenlopende onderwerpen en hun standpunt verdedigen voor de rechter en de volksjury. Naast Philippe Geubels, Alex Agnew, Ruth Beeckmans en Jan Jaap van der Wal verschijnen ook nog heel wat andere comedians ten tonele. Zo trekken ook William Boeva, Wim Helsen, Sven De Ridder, Thomas Smith, Rob Vanoudenhoven, Joost Vandecasteele, Adriaan Van den Hoof, Bert Gabriëls en Jens Dendoncker een toga aan en bepleiten ze de verbanning van een duivels maatschappelijk thema.

Aflevering 1:
Kinderen en bejaarden zorgen enkel en alleen maar voor overlast. Je hebt er niet veel aan en ze dragen niets tot bij tot de maatschappij, als we Thomas Smith en Jan Jaap van der Wal mogen geloven tenminste. Maar waarom zijn we dan ooit kind geweest en zijn grijze haren het begin van alle ellende?

Jan Jaap van der Wal spant een rechtszaak aan tegen bejaarden: “Ge kunt bejaarden vergelijken met een Honda Civic uit 1982: ze zijn compleet versleten, zitten vol vervangonderdelen en langs alle kanten lekt er vloeistof uit. En dan heb ik nog niks gezegd over de kleur en de uitlaat die pijnlijk over het asfalt sleept... “.

Thomas Smith wil daarentegen aantonen dat kinderen een absolute mislukking van de natuur zijn: “Pubers zijn net als Franse kaas: hoe meer haar erop staat hoe minder ze te genieten zijn”. Hun pleidooien worden met argusogen gevolgd door de volksjury en rechter Jeron.

Advocaat van de Duivel, vanaf zondag 3 april om 20.35 op 2BE.