.
Jeroen Meus
woensdag 2 november 2022

Jeroen Meus: “Vroeger vonden we vegetarisch eten voor konijnen”

En hoe staat hij daar n u tegenover?

Toen hij als jonge kerel in de Vlaamse keukens werkte, waren vegetarische bestellingen nog uitzonderlijk. En als er eentje binnenkwam werd er geroepen: “Wie denken ze wel dat ze zijn? Konijnen?”, aldus Jeroen Meus. Gelukkig is dit volgens hem nu wel achterhaald.

Meus werkt in zijn keuken graag met vleesvervangers als tofu, seitan of halloumi. Over bepaalde alternatieve worsten, burgers en spekblokjes uit de supermarkt is hij minder lovend. “Die dingen zitten trouwens vol bewaarmiddelen”, meldt Meus.

Ook ten huize Meus wordt vegetarisch eten meer en meer een ethische kwestie. Het loopt er vol beesten en dierenleed ligt bij zijn wederhelft erg gevoelig.

Maar ook Jeroen zelf staat meer stil bij zijn ethische verantwoordelijkheid, niet alleen over vlees, maar bijvoorbeeld ook over de avocadokweek.

“De voorvechters van de gezonde, ethische voeding, die ik in het begin heel brutaal en hautain vond, zijn alleszins geslaagd in hun opzet om te sensibiliseren. Ook bij mij,” bekent Jeroen Meus in Humo.


Koop hier deze nieuwe release

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus