.
Jeroen De Pauw
donderdag 22 december 2022

Jeroen De Pauw: “We hebben zoveel lekkers in eigen land”

Gebruik bij voorkeur lokale producten

Jeroen De Pauw, chef-kok bij njam! en eigenaar van restaurant ‘Canapé’ in Tervuren is een absolute voorvechter van het aperitief. “Het is vaak het meest ontspannen moment”, legt hij uit in Primo.

Het is hét ogenblik om op een feestje met iedereen een babbeltje te doen. Dat lukt niet meer wanneer je op een vaste plek aan tafel zit en je gebonden bent aan de enkelingen rond je. “Als die gesprekspartners tegenvallen, kan het een lange avond worden…”

Jeroen heeft twee tips voor mensen die toch voor een klassiek menu gaan. Naast de sharing met gekruide of opgewerkte boters op een groot stuk brood dat kan worden gedeeld, zijn ook de echte klassiekers weer in trek. Vol-au-vent met verse hoevekip, lekker gehakt, frietjes of puree, heerlijk stoofvlees, … “Het komt allemaal terug en dat vind ik geweldig.”

Jeroen raad af om te industrieel te gaan. “Probeer verse, kwaliteitsvolle ingrediënten te gebruiken”, tipt hij in Primo. “En bij voorkeur ook lokale producten. We hebben zoveel lekkers in eigen land.”

Zaken zoals bijvoorbeeld hamburgers van gefermenteerde champignons hoeven niet voor de chef-kok. “Eet dan gewoon een lekkere toast champignon. Dat is simpeler en vaak ook veel lekkerder.”

Bio van Jeroen De Pauw

Meer Over:

Jeroen De Pauw