.
News Image

Jelle De Beule: “ik moest huilen met tranen”

Jelle De Beule profileert zich alsmaar meer als acteur.


Jelle De Beule kennen we vooral van De Ideale Wereld of andere Woestijnvis-programma’s, maar ondertussen lijkt hij zich alsmaar meer te profileren als acteur. Een bewuste keuze?



Jelle De Beule zien we momenteel aan het werk in de prestigieuze VIER-reeks “De Dag”. Een serie zonder kwinkslagen en deugnieterij. Maar hoe voelt het aan om zonder dramadiploma tussen die sterke cast te staan? Jelle De Beule vertelt in Hallo, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg dat hij goed ontvangen werd door de gevestigde waardes in de cast, “maar het zijn natuurlijk wel acteurs: dus misschien konden ze goed doen alsof,” voegt hij er lachend aan toe. Toch wil De Beule een misverstand uit de wereld helpen.



Jelle De Beule onderstreept dat hij de rol in “De Dag” niet dankt aan vriendjespolitiek. Hij heeft gewoon auditie gedaan en daar lag al meteen een zware opdracht om hem te wachten. Hij moest immers huilen met tranen. Jelle De Beule hield gewoon zijn ogen zo lang mogelijk open en de tranen kwamen vanzelf. Zijn verleden als komiek zorgt er ook voor dat hij over een belangrijke troef beschikt om te acteren.



Het allerbelangrijkste bij acteren is volgens Jelle De Beule om niet geremd te zijn. “Als je aan het acteren bent, mag je je niet bewust zijn van jezelf want je ego heeft niets te maken met wat je op dat moment aan het doen bent.” Jelle De Beule vergelijkt het met dansen op een feest. Je moet alle gêne achterwege laten. “Je moet je volledig laten gaan, zonder je iets aan te trekken van de mensen om je heen.” En als komiek leer je vanzelf je schaamte wel opzijzetten, dus dat is alleen maar een voordeel, aldus Jelle De Beule.



Jelle De Beule kroop voorlopig in de huid van een bankbediende, een webdesigner en een kabinetsmedewerker… De Beule beseft dat hij nooit een Kevin Janssens zal zijn voor wie de vrouwen met bosjes aan zijn voeten liggen. Toch ziet hij nog uitdagingen. Jelle De Beule geeft toe dat hij graag eens gecast zou worden als een echte badass. De superheldenrollen laat hij dan met plezier over aan Kevin Janssens of Bill Barberis.


Bio van Jelle De Beule