.
Jelle Cleymans
zaterdag 25 februari 2023

Jelle Cleymans was een moeilijk kind

Karin Jacobs doet onthulling over haar zoon

Doordat Karin Jacobs vroeger vaak heel druk bezet was als actrice heeft ze haar kinderen Jelle Cleymans en Clara Cleymans vaak moeten missen. Dat vindt ze nog altijd jammer.

Maar die tijd probeert ze nu goed te maken door zoveel mogelijk van haar kleinkinderen te genieten en veel tijd met hen door te brengen. Toch was het niet altijd makkelijk om een mama te zijn van haar kinderen. Jelle was een echte huilbaby en de oorzaak is nooit gevonden.

“Pas na een jaar sliep hij ’s nachts door. Eindelijk! Eerlijk gezegd heeft dat me er lang van weerhouden om een tweede kind op de wereld te zetten. ‘Nog een baby erbij? Dat kan ik fysiek niet aan’, zei ik. En gaan werken en elke nacht drie, vier keer opstaan? Dat bleek een explosieve cocktail”, geeft Karin toe in Primo.

Maar plots sliep Jelle toch door en kozen Karin en Jan Cleymans toch voor een tweede kindje. “Zijn zusje Clara bleek al van bij de geboorte het tegenovergestelde, namelijk een rustig en stil kindje. Dat was toen een verademing. Achteraf gezien ben ik dus wel blij dat ik twee kinderen heb.”

Karin vind het niet ‘gezond’ om enig kind te zijn en dat wilde ze Jelle dus ook niet aandoen. “In de praktijk betekent dat namelijk dat je overal alleen voor staat. En dat wilde ik mijn eerstgeborene niet aandoen.”