.
Spring
woensdag 24 november 2021

Jelle Cleymans staat binnenkort in het Sportpaleis: “Ik heb er vrede mee genomen”

Op 4 december is het zover

Ooit was er een tijd dat Jelle Cleymans zijn verleden bij Spring het liefste van al gewoon wou vergeten. Hij wou niet op ieder optreden herinnert worden aan zijn jeugdjaren bij de band en negeerde het onderwerp zo vaak mogelijk.

Ondertussen is Jelle heel wat jaren ouder en is hij gaan beseffen dat zijn tijd bij Spring hem een mooie springplank heeft geboden voor een verdere carrière. Hij is dankbaar dat hij die kans heeft gekregen en omarmt Spring nu in het leven. Enkele jaren geleden stond hij al eens met Spring in het Sportpaleis en op 4 december doet hij dat nog eens opnieuw.

“Heel dat Spring-oeuvre hing aan mij, voor heel lange tijd, terwijl ik andere horizonten wou verkennen. Ik kreeg ook heel veel tegenkantingen. Ik besef nu meer dan ooit dat ik me voor die tijd ook helemaal niet moet schamen of zo. Integendeel, ik ben er zelfs heel fier op. Spring betekent iets voor verschillende generaties en dat is toch wel een hele prestatie, vind ik. We zitten in het collectief geheugen en daar ben ik trots op”, vertelt Jelle in Primo.

Amper 36 jaar en toch al 20 jaar meedraaien in de showbizz. Het doen het er hem niet veel na. “Maf,; hé. Ik was amper zestien toen ik Studio 100 binnenkwam, en ik ben er nog altijd. In al die jaren ben ik twee mensen zeer dankbaar: Gert Verhulst en Frank Van Laecke. Zij hebben mijn carrière gemaakt.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jelle Cleymans

Meer Over:

Jelle Cleymans

Bio van Spring, Gert Verhulst en Frank Van Laecke