.
Jelle Cleymans
dinsdag 15 november 2022

Jelle Cleymans: “Mensen vroegen of ik gay was”

Waar halen ze dat toch vandaan

De trein van Jelle Cleymans raast maar door. Na ‘Daens’ en ’40-45’ staan de 2 volgende musicals al op de planning, heeft hij zelf een nieuwe soloplaat uit, treed hij op met Jonas Van Geel als Cleymans en Van Geel en staat hij begin december nog eens drie keer in het Sportpaleis met Spring.

Jelle zit dus niet stil, maar zo heeft hij het graag. Maar doordat Cleymans vaak in musicals meespeelt, krijgt hij ook wel eens erg bijzondere vragen.

“Zo hebben ze onlangs gevraagd of ik gay ben. Maar waar halen mensen dat toch? Door de musicalstempel moeten we voor Cleymans & Van Geel wel vechten, meer dan verwacht. Twintig jaar geleden was ik de kinderzanger, nu de musicalzanger. En komt het iemand goed uit, dan ben ik de kleinkunstenaar. Wat een onzin, ik ben gewoon zanger”, zegt hij in De Gazet Van Antwerpen.

Jelle komt uit een warm nest en heeft altijd veel steun gehad van zijn ouders actrice Karin Jacobs en muzikant Jan Cleymans. Jelle en zijn zus Clara Cleymans zijn nooit iets tekort gekomen.

“Mijn moeder was het voorbeeld van de zorgzame vrouw die veel met haar kinderen bezig was. En nu op dezelfde manier met haar kleinkinderen omgaat. Mijn vader was minder thuis, maar hij wist op het juiste moment de juiste dingen te zeggen. Hij gaf ons ‘joie de vivre’ mee.”