.
Jelle Cleymans, Jonas Van Geel
zondag 7 april 2024

Jelle Cleymans: “Het is de eerste keer dat we dat gedurfd hebben”

Het heeft even geduurd

Wie de nieuwe plaat van Cleymans & Van Geel al heeft gehoord zal vooral veel nummers gehoord hebben over vriendschap. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn dan ook al 25 jaar met elkaar bevriend.

“En toch is het de eerste keer dat Jonas en ik het gedurfd hebben om daarover nummers uit te brengen. Door de jaren heen hebben we dat wel al dikwijls geprobeerd, maar het klonk altijd zo melig. Misschien omdat we er te veel bij nadachten. In het nummer Op ons tweeën zit mooi verwoord wat vriendschap volgens ons moet zijn”, legt Jelle uit in Story.

De twee hebben alles meegemaakt in elkaars leven. Van de grootste storm tot het grootste geluk. In al die jaren zijn ze elkaar door dik en dun blijven steunen. Ze vullen bovendien elkaar nog eens perfect aan.

“Ik ben vrij passief. Als ik iets niet móét doen, zal ik het eerder niet doen, terwijl Jonas iemand is die actief zijn tanden in iets zet. Hij heeft een ongelooflijke drive om dingen te realiseren. 'Als je niet probeert, weet je niet of het lukt.' Dat bewonder ik zo in hem. Net als zijn doorzettingsvermogen.”