.
Jean Blaute
zaterdag 12 november 2022

Jean Blaute: “Mijn zelfvertrouwen lijdt daar erg onder”

Hij heeft 3 moeilijke jaren gehad

Jean Blaute mag dan wel altijd overkomen als iemand heel enthousiast en altijd positief, het is niet altijd zo goed gegaan met de muzikant. Zijn medisch rapport is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen, en het is bijna niet te geloven dat de man zich nog steeds zo goed voelt.

“Maar vooral de voorbije drie jaar zijn hard aangekomen. Net voor de eerste lockdown kreeg ik helse pijnen in beide schouders: mijn armen raakten niet meer ter hoogte van een pianoklavier. Het verdicht was hard: reumatoïde artritis, een onomkeerbare auto-immuunziekte die enigszins leefbaar wordt gemaakt met cortisone”, zucht hij in Dag Allemaal.

Die ziekte strooide meteen roet in het eten van de professionele carrière van Jean en hij werd genoodzaakt om twee producties te weigeren. Jammer genoeg bleef het daarna ook stil met aanbiedingen.

“Mijn zelfvertrouwen lijdt eronder, net als mijn spaarpot. Ik zit nog niet met een melodica te bedelen op de Bruul in Mechelen, maar het scheelt niet veel. Mensen denken: daar hangen dertig gouden platen, die is binnen. Maar ik heb ook maar een pensioen van 1.450 euro, ik moet ook blijven werken.”

Maar nu biedt zich toch een nieuw project aan en moet Jean weer volop aan de slag. “Ik ga voorlezen uit mijn boek en speel er ook muziek bij. Daarna trek ik met meer pretentie en af en toe een gast naar de grotere theaters.”

Bio van Jean Blaute

Meer Over:

Jean Blaute