.
Axel Daeseleire
zaterdag 20 april 2024

“Je gelooft alles wat Axel Daeseleire doet”

Hij werkt graag met hem samen

Axel Daeseleire is een van de hardwerkendste mensen in de showbizz. Acteren, presenteren, deejay, kunstenaar, hij is het allemaal. Al acteert hij minder dan vroeger.

Zijn laatste rol dateert al uit 2021 in Fair Trade. Daar speelde hij politiecommissaris Frank Slaets. Hij mocht ook regelmatig samenwerken met regisseur en producent Marc Punt.

“Met zijn leeftijd heeft het niks te maken, denk ik. Hij wordt immers niet gecast als de jeune premier waar alle tienermeisjes voor vallen. Axel is een karakterspeler, en dan speelt leeftijd niet zo'n grote rol. Kijk maar naar Koen De Bouw of Peter Van den Begin, maar die worden wél nog vaak gevraagd”, klinkt het in Dag Allemaal.

Punt is een grote fan van Axel als acteur, maar ook als presentator. Hij herkent bij Axel die authenticiteit die hij bij Tom Waes ook ziet.

“Je gelóóft alles wat hij doet. Daarbij komt dat hij enkel meewerkt aan programma's waar hij affiniteit mee heeft. Zo is Axel als grote verzamelaar erg geïnteresseerd in kunst en antiek, dus is 'Eenmaal Andermaal' helemaal zijn ding. Ook in spelprogramma's zoals 'Klopjacht' of 'Het Onbekende' zit hij op z'n plaats. Iets als 'The Masked Singer' zie ik hem dan weer niet gauw presenteren, omdat zulke shows hem niet interesseren.”