.
Jani Kazaltzis
zaterdag 21 mei 2022

Jani Kazaltzis kocht droomwoning: “We hebben moeten kamperen”

Het is zo goed als af

In ‘Blind Gekocht’ zien we vaak gezinnen of koppels doodongelukkig wanneer ze voor het eerst hun huis te zien krijgen. Een huis dat onafgewerkt is en totaal niet aan de eisen van de deelnemers voldoet brengt hen soms vaker op het randje van een lichte inzinking. Gelukkig is Jani er om de deelnemers gerust te stellen.

Hij weet immers als geen ander hoe het voelt om een huis te hebben dat nog niet aan je wensen voldoet. Jani kocht zelf een huis dat nog serieus gerenoveerd moest worden. Een periode waar hij liever niet op terugblikt.

“Elf jaar geleden heb ik dit huis gekocht samen met mijn ex. We hebben er toen eerst twee jaar in gewoond zoals het was, ook al zag het er niet uit. Maar ik wou het zo doen, om het huis toch eerst wat te leren kennen. Dat was kamperen, ja, maar ik vond het wel tof eigenlijk”, lacht Jani in Dag Allemaal.

Het huis laten zoals het was, dat was geen optie en dus moesten Jani en zijn ex wel eens een keer starten aan de verbouwingen. “Twee jaar lang zaten we in de werken, die we verdieping per verdieping hebben aangepakt. Het waren zware structurele werken. ’t Is bijna een nieuw gebouw geworden.”

Renoveren zonder kopzorgen, het lijkt niet te bestaan als je verbouwers hoort praten. Er is altijd wel iets dat lijkt mis te lopen en dat niet gaat zoals verwacht. “Zoals vrijwel iedereen die verbouwd hebben we ons budget met 20% overschreden. En dan is de garage nog niet klaar. Maar ik was het zodanig beu om werkvolk in m’n huis te hebben dat ik alles heb stopgezet. Maar die garage staat dus nog op de planning.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jani Kazaltzis

Meer Over:

Jani Kazaltzis