.
Jan Verheyen
maandag 26 september 2022

Jan Verheyen onder de indruk: “Dat durf ik niet te vertellen”

Hij bezit de heilige graal onder de films

Jan Verheyen is zowat de grootste filmliefhebber in Vlaanderen. Met een collectie van 4000 films, moet hij zonder twijfel alle films van de afgelopen jaren, ter wereld hebben gezien.

In zijn collectie heeft hij ook enkele unieke stukken. Films waar verzamelaars jaloers van zijn. Zoals op ‘Devil Story’, een Frans film uit 1986.

“Oorspronkelijk heet die film ‘Il était une fois le diable’. Maar dat geraak je in Vlaanderen onder die titel aan de straatstenen niet kwijt. Ik weet niet waar ik die ooit gevonden heb, maar hij blijkt vrij uniek te zijn”, zegt Jan in Story.

Onlangs kreeg Jan bezoek van een vriend en die had zijn oog laten vallen op de film. “Toen hij die zag liggen werd hij helemaal gek. Die film blijkt zowat de heilige graal te zijn. Ik durf je niet vertellen hoeveel er op die film is geboden.”

Maar Jan verklapt het toch en het bedrag is duizelingwekkend. “Duizend euro! Ik wil maar zeggen: voor alles is er een circuit. Ook voor deze film, die eigenlijk niet om aan te zien is. Slecht! Maar plezant slecht wel.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen