.
Jan Verheyen, Anna Verheyen, Lien Willaert
zondag 30 augustus 2015

Jan Verheyen in De Keuken van Sofie

Dat Jan gek is van film weet wellicht iedereen, hoe uit zich dat in de keuken?

Vorige week maandag trapte VTM-chef Sofie Dumont het gloednieuwe seizoen van De Keuken van Sofie af met Familie-acteur Jo Hens. Op maandag 31 augustus staat souschef nummer twee al voor de deur: niemand minder dan regisseur Jan Verheyen. Voor Jan belooft het een spannende maandagavond te worden: niet alleen moet hij zich bewijzen met potten en pannen achter het fornuis naast een topchef, om 21.40 diezelfde avond start bovendien zijn nieuwste fictiereeks De Bunker bij VTM.

Sofie haalt meteen de druk van de ketel en neemt Jan mee naar de culinaire herinneringen uit zijn jeugd. De bekende kookgast waant zich weer 8 jaar wanneer hij terug denkt aan de vanillepudding met opgelegde ‘kersen’ van zijn grootmoeder. Wat Jan absoluut niet lust, zijn witloof en champignons. Op het menu op dinsdag 1 september: puree met eendenborst en… veel verschillende soorten paddenstoelen. Tussen het koken door vertelt Jan een verhaal over zijn ‘romantische kant’…

Op woensdag 2 september maakt Sofie speciaal voor de regisseur een gerecht uit zijn lievelingsfilm: The Godfather. Daarin wordt door de Italiaanse maffioso een geweldige saus met worst en balletjes gemaakt. Als extraatje is ook Jans vrouw Lien Willaert van de partij, of zoals Jan het zelf zegt: “Ik heb vandaag mijn lievelingsgerecht bij!” Lien is zelf erg bezig met eten en schreef zelfs al twee culinaire boeken. De twee dames hebben elkaar dus veel te vertellen. En de souschef? Die probeert zijn mannetje te staan tussen al dat vrouwelijk geweld.

Op donderdag 3 september trekt Sofie met haar souschef naar dé plek van de film: Hollywood, met een heerlijke frisse caesarsalad en home made American ice tea. De week afsluiten doen ze ten slotte met een lekkere, simpele croque madame met paardenoog en bananasplit als dessert. Eén ding is zeker: aan het einde van de week is Jan Verheyen helemaal klaar om aflevering 2 van De Bunker aan het grote publiek te tonen.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 31/08: Op Grootmoeders wijze - Vanillepudding met kersen.
Op dinsdag 01/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Puree met gebakken paddenstoelen, eendenborst en braambessensaus.
Op woensdag 02/09: Lievelingsgerecht - Worst en gehaktballen met 'The Godfather-saus'.
Op donderdag 03/09: Op reis - Caesersalade en home made American ice tea.
Op vrijdag 04/09: Goe weekend - Croque Madame met paardenoog en bananasplit.

Bio van Jan Verheyen en Sofie Dumont