.
Jan Van Looveren
woensdag 12 april 2023

Jan Van Looveren: “Ik vind het zo lollig om te doen”

Het was niet zijn laatste keer

Heel wat mensen hadden het ondertussen geraden dat Jan Van Looveren zich in het pak van Minotaurus bevond in ‘The Masked Singer’. Jan werd recent ontmaskerd en blikt tevreden terug op zijn deelname.

Er werd gedacht dat er een internationale ster onder het masker zat, maar niks was minder waar. Het was onze eigenste Jan Van Looveren. Maar heel weinig mensen wisten dat hij zo goed kon zingen.

“Dat Tine Embrechts dacht dat ik een ‘international star’ was, vind ik een mooi compliment. En na mijn operastuk zei Andy Peelman dat het voor hem een kippenvelmoment was. Ik pretendeer niet dat ik een zanger ben. Voor mij is dat iemand die notenleer heeft gevolgd en perfect weet hoe hij tweestemmig kan zingen en zijn klankkast perfect weet te bespelen. Maar het is wel iets wat ik in de toekomst zou willen doen”, bekent hij in Dag Allemaal.

Maar naast zingen heeft Jan ook een liefde voor comedy en focust hij zich momenteel vooral daar op. Al zal hij zingen niet meteen snel aan de kant schuiven.

“Ik vind het zo lollig om te doen, dat ik daar toch ook altijd voor blijf kiezen. Samen met Dirk Cassiers en vier muzikanten ga ik op 28 juli in première met ‘Ratpak’, een muzikale theatervoorstelling rond de crooners van vroeger. En we zijn ook Beatlesnummers in een croonversie aan het steken, dat wordt heel leuk.”