.
Jan Schepens en Katja Retsin
woensdag 24 november 2021

Jan Schepens over vrouwen van boven de 40: ‘Daar is niks mis mee, toch?”

Al is hij soms iets te uitbundig

Je kan niet om het jonge geweld heen op televisie. Denk maar aan Zita Wauters, Laura Tesoro, Gloria Monserez of Aaron Blommaert. Het lijkt wel of er een volledig nieuwe lichting jonge mensen klaar staat om het over te nemen van de ouderen in de showbizz.

Gelukkig blijven er nog heel wat oude rotten in het vak overeind. Al is dat vaak toch in een iets andere rol dan vroeger. Daarover kan acteur Jan Schepens perfect meespreken. Doorheen de jaren heeft hij al heel wat metamorfoses ondergaan voor personages van alle leeftijden.

“Ik vind dat leuk”, klinkt het bij Jan in Tv Familie. “Het gebeurt zelfs, zoals nu met m’n vaderrol in ’40-45’, dat de regisseur mij vraagt om iets minder uitbundig te zijn. Op het podium heb ik zoveel energie dat ik er jonger uitzie dan de leeftijd van m’n personage.”

Al is er voor Jan een groot verschil tussen theater en televisie. En merkt hij vooral een groot verschil bij de vrouwen. “Je vindt daar bijna geen vrouwen van boven de 40 die nog presenteren. Tv-makers kiezen steeds vaker voor jonge poppemiekes met weinig of geen ervaring. Terwijl er helemaal niks mis is met een dame met veel uitstraling en wat rimpeltjes, toch?”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Schepens

Meer Over:

Jan Schepens