.
News Image

James Cooke: "dankzij mijn mama ken ik geen taboes"

Bij zijn thuis aan de ontbijttafel kon vroeger alles.

Dat levenseinde een serieus onderwerp, zelfs een taboe is beseft James Cooke maar al te goed. "Maar taboes zijn er om doorbroken te worden", zegt hij op leefmagazine.be. Ieder jaar bezoekt James de palliatieve eenheid van een ziekenhuis. Hij is er ooit mee gestart op vraag van de moeder van zijn beste vriend en hij is dat blijven doen. Als bekende mens vindt hij het zijn plicht om wat terug te doen voor de maatschappij. Momenteel is James Cooke te zien in 'Leef!' op Play4. Met dat programma wil de televisiemaker een tastbare herinnering vastleggen voor de nabestaanden van hun dierbare die het einde van het leven ziet naderen. "Het is niet omdat ze ziek waren, dat ze hun levenslust kwijt waren. Het was net mooi om te zien hoe graag die mensen nog lachten, dansten, feestten en zongen", zei James.

James Cooke logeerde drie dagen bij de mensen thuis. Soms in de logeerkamer, soms in de kampeerauto die hij dan voor de deur parkeerde. Hij at met de mensen, had gesprekken met de partners en speelde met de kinderen, ook als de camera niet draaide.

We kennen James Cooke vooral als programmamaker in de entertainmentsector waar hij zich helemaal in kan uitleven. In 'Leef!' heeft hij een andere rol, waar hij met plezier in de schaduw staat.

Op maandag 29 maart om 20.35u kun je op Play4 kijken naar de zesde en laatste aflevering van 'Leef!'

(Nico Vanaken)