.
News Image

Jacques Vermeire onthult wat hij Ruben Van Gucht betaalde

Jacques Vermeire onthult wat hij aan Ruben Van Gucht betaalde.

Jacques Vermeire werd door de rechtbank volledig in het gelijk gesteld in zijn rechtszaak tegen Ruben Van Gucht. Dag Allemaal pakt nu ook uit met details over de zaak.

Zo eiste Ruben Van Gucht een schadevergoeding van 10.000 euro én nog eens 52.000 euro extra voor z’n geleverde werk. De rechter oordeelde echter dat Van Gucht géén medeauteur is en enkel ‘secretariaatswerk’ verrichtte.

Cijfers die lekten over de vergoeding van de sportjournalist lijken er evenmin op te wijzen dat hij onderbetaald zou zijn. Zo streek hij 93.000 euro op voor een jaar werk. Jacques Vermeire geeft een concreet voorbeeld van wat Van Gucht als gage verdiende.

“Voor de zaalshow in Casino Kursaal, een zaal van 2.000 man, kreeg hij die avond 5.000 euro. Dat is 2,50 euro per betalende toeschouwer. Meer is ook niet mogelijk”, onthult Jacques Vermeire.

Luc Verschueren die Ruben Van Gucht verving toen de bom barstte, deed deze zomer nog een poging om Vermeire en Van Gucht te verzoenen, maar dat bleek tevergeefs. “Ik was daar niet bij, maar naar verluidt heeft Ruben toen nóg meer geld gevraagd. Hij heeft gewoon overdreven. En ja, dan begrijp ik wel dat Jacques zich koppig opstelt”, klinkt het bij Luc Verschueren in Dag Allemaal.

Bio van Jacques Vermeire, Ruben Van Gucht en Luc Verschueren