.
Jaak Van Assche in Familie
woensdag 21 december 2022

Jaak Van Assche: “Ik hou de stress wel binnen de perken”

Ik kan genieten van het leven, niets moet nog

Stoppen met acteren is voor Jaak Van Assche nog niet aan de orde. “Daarvoor doe ik het te graag. Maar ik hou de stress wel binnen de perken”, bekent hij in Dag Allemaal.

Nachtraaf of vroege vogel? Dat hangt volgens Jaak af van zijn opnameplanning. Hij waakt erover geen ochtendrepetities in te plannen als hij ’s avonds laat heeft moeten spelen.

Bij Familie heeft Jaak een contract voor één draaidag per week. Kwestie van het nog lang te kunnen volhouden. “Werken met mijn tv-zoon Roel Vanderstukken is een plezier”, glundert hij trots. “Ook Belinda Voorspoels is een grote aanwinst.”

Jaak Van Assche prijst zichzelf gelukkig om nog zo gezond te zijn. “Ik kan genieten van het leven, niets moet nog. Toch blijven er leuke opdrachten op mijn pad komen”, is hij dankbaar.

Zijn kleindochter maakt hem wegwijs op zijn laptop en smartphone. “Als ik iets niet begrijp, komt zij dat uitleggen. Daar steek ik altijd wat vanop”, zegt hij fier in Dag Allemaal. Toch kan hij zich soms ergeren aan wat hij leest op Facebook. “Ik denk dat het hele woke-gedoe uitgevonden is op Facebook”, merkt hij licht geïrriteerd op.