.
Ivan Pecnik
zaterdag 10 februari 2024

Ivan Pecnik: “Ik zou dat niet meer zien zitten”

Hij zit nog een beetje in het circuit

In maart wordt de zoon van Ivan Pecnik 17 jaar. Heel wat kinderen willen in de voetsporen treden van een van hun ouders, maar zoon Henri niet meteen.

“Ik zie hem eerder iets wetenschappelijks studeren. Hij is enkel als toeschouwer geïnteresseerd in musical. Zo zijn we onlangs naar 'Hamilton' gaan kijken. Die kent hij bijna helemaal van buiten”, zegt Ivan in Primo.

Ivans vrouw Lucy is dan weer leerkracht van beroep. Het onderwijs kent een crisis met een groot tekort aan leerkrachten. Maar dat kwam niet als een verrassing voor Lucy.

“Het is iets wat we al jaren zagen aankomen. Er zijn in het verleden verkeerde beslissingen genomen, denk aan het M-decreet. Er is veel tijd en energie verloren. Er wordt weinig geluisterd naar de mensen die voor de klas staan. Een slecht beleid dat al jaren aansleept. Er zijn meer dan 3.000 vacatures. Waarom vinden ze geen personeel?”

De acteur is ook afgestudeerd als regent, maar heeft nooit heimwee gehad naar het onderwijs. Al zit hij nog altijd een beetje in het circuit. “Ik geef vier uur per week comedylessen aan volwassenen. Het is een tof vak om te geven. Ik geloof dat ik mensen kan helpen zich te ontwikkelen. Gewoon lesgeven in een middelbare school zou ik niet meer zien zitten.”

Bio van Ivan Pecnik

Meer Over:

Ivan Pecnik