.
Ingeborg
zaterdag 4 juni 2022

Ingeborg was een jaren 90-idool

Ze wist dat te relativeren

Voor velen onder ons is Ingeborg een echt idool. Ze groeiden op met haar dolle fratsen in ‘Schuif Af’ en leerden de liefde ontdekken door ‘Blind Date’. En nu nog steeds, vele jaren later, is Ingeborg ontzettend geliefd in Vlaanderen.

Ingeborg, die nu zelf een idool is, had vroeger zelf ook wat mensen waar ze naar op keek. “Ik keek heel graag naar de Nederlandse televisie en ik vond Sonja Barend en Willem Ruis heel goed. Sonja Barend liet haar gasten praten en liet pauzes”, vertelt ze in Primo.

Maar ook Willem Ruis behoorde tot de mensen waar Ingeborg heel erg naar op keek. “Hij is alleen jammer genoeg niet oud geworden. Hij heeft ten volle geleefd. En weet je, ik werd ook even overvallen door het gevoel dat ik zou sterven. Ik heb dat soms, dat ik me zodanig uitgerafeld voel, dat ik denk dat ik op het punt sta om te sterven.”

Dat klinkt als een angstaanjagende gedachte, maar schrik heeft Ingeborg niet. Zij leeft alsof elke dag haar laatste dag kan zijn en wanneer haar dat gevoel overvalt is ze klaar om te vertrekken.

Dat ze vroeger een idool was, weet Ingeborg ook goed te relativeren. “Vanuit een wantrouwen voor applaus en boegeroep. Dat hing samen. En dat was lastig, want ik had het graag wat meer willen ontvangen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg