.
Ingeborg
vrijdag 17 juni 2022

Ingeborg: “Mag ik daar een beetje begrip voor?”

Hij begrijpt dat niet

‘Vroeger was het allemaal veel beter’ horen we onze oudere generatie wel eens zeggen. En soms kunnen we dat alleen maar beamen. Alles is duurder geworden en we moeten meer en meer keuzes maken over wat we willen in ons leven.

En dat is niet altijd gemakkelijk. Daar kan Ingeborg over meespreken. “We zoeken al twee maanden naar een poetsvrouw, maar we vinden er geen. In het zwart wel, maar officieel niet. Sommige mensen zeggen: ‘Waarom zou ik gaan werken? Ik krijg toch geld van de maatschappij?’ of ‘Als ik iets ga bijverdienen verlies ik bepaalde voordelen.’”

De nonkel van Ingeborg is priester en wordt betaald door de belastingbetaler. Hij vindt het vreemd dat Ingeborg twintig euro voor een ticket durft te vragen. Maar dat vindt Ingeborg niet meer dan normaal.

“Ik vraag dan: ‘Is dat te veel?’ Wetend dat je 54% moet afgeven aan de overheid? Ik kan toch niet voor niks gaan optreden. Mijn nonkel krijgt iedere maand geld van andere mensen om zijn rol in de maatschappij te vervullen. Mag ik dan een beetje begrip vragen omdat ik twintig euro voor een concertticket vraag?”

Als het van Ingeborg afhangt dan krijgt iedereen in Vlaanderen een basisinkomen. “Ik weet alleszins zeker dat ik dan nog altijd zal blijven zingen en nog altijd yoga zal geven. Omdat dit mijn bevlogen staat van zijn is en omdat ik daar energie van krijgt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg