.
News Image

Imke Courtois verovert Nederland

Was niet alleen op de VRT te zien.


Imke Courtois maakt tegenwoordig furore als analist bij het voetbal. Het vorige seizoen was ze regelmatig te zien bij Play Sports, de sportbetaalzender van Telenet en ze ook sporadisch te zien bij de openbare omroep. Nu was ze tijdens het EK voetbal in Frankrijk vrij vaak aanwezig bij analyses van de wedstrijden en bij het programma Panenka.



Afgelopen donderdag was er een nieuw hoogtepunt in de carrière van Imke Courtois, die overigens zelf voetbalt bij Standard Luik, maar vorig seizoen met een zware blessure kampte.

Imke mocht de overstap naar Nederland maken om daar in het EK-programma Studio France bij de NOS te zetelen. De Nederlandse voetballiefhebber kon haar tussenkomsten wel smaken. Zo kwamen er heel wat tweets voorbij zoals: “Eindelijk een goede voetbalanalyticus bij Studio France” en “Leuk dat Imke Courtois er zit, alleen jammer dat ze niet mag uitpraten”.



Meerdere mensen, zowel mannen als vrouwen zijn een beetje verliefd geworden op Imke Courtois. Voor haar waren het lang niet de eerste momenten op televisie. In 2008 nam ze al deel aan het programma Topmodel, dat werd uitgezonden door 2BE.