.
News Image

Ida de Nijs blijft thuis concerten geven

Ida de Nijsblijft 'gewoon' optreden.


Optreden in theaters en zalen gaat nu niet. Voor het publiek zijn er nergens concerten mogelijk. Maar ik mag thuis wel visite ontvangen.



Aan het woord Ida de Nijs uit Booischot. De afgelopen maanden trad zij thuis al op voor een beperkt publiek en dat wil zij blijven doen.

Nu weer even niet meer dan 10 man of vrouw. Maar toch. Zolang ik anderhalve meter vrije ruimte voor ze maak. Maar gelukkig heb ik zoveel ruimte. Binnen en buiten. Ida de Nijs spreekt vol overtuiging over hoe zij zich heeft aangepast aan de toch wel bijzondere maatregelen waaraan optredens moeten voldoen. Als ik niet naar het publiek mag, haal ik het publiek bij mij thuis. Ik heb al een aantal van die “Thuisconcerten” gegeven voor mijn zaal of openlucht tuin-theater met slechts 8 of 9 mensen. Zelfs een dag met BV’s. En die hebben net zo genoten als in de Lotto Arena kan ik je verzekeren, lacht Ida de Nijs.



We schenken een drankje, eten wat snacks en ik zing twee sets alsof ik in het theater sta. Vaak nog met iets compleet nieuws als extra. Ondertussen praat ik over mijn leven, hoe ik op latere leeftijd toch nog zangeres ben geworden en waarom ik oprecht graag in Vlaanderen woon. In de pauze blijf ik bij ze en beantwoord ik de altijd opkomende vragen. Handgel en alles gedesinfecteerd. Het is een beetje werk maar ik heb dat er graag voor over, gaat de zangeres verder.



Ida de Nijs blijft op deze manier niet alleen bezig, zij ziet nog meer voordelen aan de concerten. Mijn stem blijft in vorm; ik bezorg een aantal mensen een leuke middag en eigenlijk is het altijd vreselijk gezellig. En veilig. Mensen vragen erbij te mogen zijn op mijn Facebook pagina's en via mijn website. Mond op mond reclame via internet. Er is veel belangstelling voor, klinkt het.



In augustus en september doe ik er in ieder geval nog vier. Een Zondagmiddag bij Ida de Nijs thuis. We kunnen deze maanden niets verdienen als artiest. Dat is verdrietig en oneerlijk en voor veel van mijn collega’s zelfs een drama. Maar zingen voor publiek helpt tegen de donkere wolken in mijn hoofd. Bij mij wel in elk geval, lacht Ida de Nijs.


Bio van Ida De Nijs

Meer Over:

Ida De Nijs