.
News Image

Ianthe Tavernier waagt haar kans in Steracteur Sterartiest

Ianthe zingt ook al een tijdje.

We kennen haar van De Grietjes en van De Buurtpolitie en straks ook van Steracteur Sterartiest. Ianthe Tavernier is gedreven en we zijn nu al benieuwd naar haar prestatie bij Steracteur Sterartiest.

Ianthe Tavernier: Nooit gedacht dat ik er bij zou zijn... maar nu kijk ik er zo hard naar uit. Op het podium staan met een echte band, spelen met topmuzikanten en strijden voor mijn goede doel. Dat wordt een waanzinnig avontuur.



Als klein meisje oefende Ianthe al aria’s op de muziekschool en schitterde ze in de musical Les misérables. Haar papa en broer verdiepten zich in de wetenschap, en ze twijfelde om dat ook te gaan doen. Maar al snel besliste ze om zelf haar eigen creatieve pad te kiezen en volgde ze de opleiding muziektheater in Tilburg.

Na haar studies rolde ze van de ene musical in de andere. Zo was ze te bewonderen in Wicked, Albert I, Assepoester en Belle en het beest. Ze heeft nu ook haar eerste echte hoofdrol beet in The Little mermaid, als de zeemeermin Ariël. Het wordt dus een waanzinnig druk najaar voor haar, want de repetities en opvoeringen van die musical lopen gelijk met de uitzendingen van Steracteur sterartiest.

Ianthe acteerde ook in De zonen van Van As, maar ze is uiteraard het meest bekend door de rol van Floor Lommelen in Echte verhalen: de buurtpolitie. Dat programma is op korte tijd een heus fenomeen geworden, en leverde intussen ook een film (De grote geldroof) en een spin-off voor kinderen op.

Ook muzikaal zit ze niet stil, want ze vormt samen met Isabelle A en Anneke Van Hoof de covergroep De grietjes, waarmee ze in heel Vlaanderen optreden. Ianthe kijkt er enorm naar uit om samen met een echte liveband op het podium te staan, zodat de mensen ook dat aspect van haar kunnen ontdekken.



Haar goede doel: Doof Vlaanderen.

Doof Vlaanderen is de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving. Daarom komt Doof Vlaanderen op voor de eigenheid, rechten en het welzijn van dove personen in alle aspecten van het dagelijks leven.

Deze sociaal-culturele organisatie is ontstaan in 1977 en streeft naar een samenleving met een volwaardig burgerschap voor doven. Ze ondersteunt meer dan honderd verschillende dovenclubs en -afdelingen die zich inzetten voor tal van actiedomeinen: Vlaamse Gebarentaal in gezinnen met dove kinderen, gelijkwaardige behandeling op de arbeidsmarkt, representatie van Vlaamse Gebarentaal in de media, kwaliteitszorg voor dove senioren en ondersteuning in het onderwijs.

Ianthe heeft een neefje dat doof is, en haar familie volgt avondonderwijs in Vlaamse Gebarentaal om zo beter met hem te kunnen communiceren. Die taal en lessen zijn broodnodig om elkaar te kunnen begrijpen, zelfs voor kleine dingen in het dagelijkse leven. Ianthe is dus bijzonder blij dat ze zich daar voor de volle 100% kan voor geven.

Meer info op http://www.doof.vlaanderen/