.
Nicole & Hugo
woensdag 29 juni 2022

Hugo Sigal: "Het zal alleen maar verslechteren"

Er werd Alzheimer vastgesteld bij Nicole

In november vorig jaar werd bij Nicole Josy Alzheimer vastgesteld. Hugo wijkt net zoals vroeger geen moment van haar zijde en ze gaan nog steeds altijd overal samen naartoe. Het gaat vrij goed met Nicole en ze heeft zo haar goede dagen en minder goede dagen.

“Maar das normaal. We genieten van elk moment en doen nog hetzelfde als voorheen. Zoals samen op vakantie gaan naar Saint-Tropez. We trekken naar hetzelfde hotel waar we al jaren logeren. Het enige wat er deze keer anders zal zijn, is dat ik de volledige autorit achter het stuur zal zitten. Nicole zit het niet zitten om af te wisselen”, klinkt het bij Hugo in Dag Allemaal.

Nicole en Hugo zijn meer dan 50 jaar bezig en dat verdient een boek. En het is er één met een lach en traan, want Hugo zorgde voor een pakkend nawoord. Daarin schrijft hij: ‘Mijn hart weent want ondertussen is duidelijk geworden dat de herinneringen in het hoofd van Nicole voor altijd vager zullen worden.”

“Soms lijkt er niks aan de hand, maar op andere momenten vraagt ze me iets drie keer na elkaar. Toch heb ik het gevoel dat er sinds de diagnose niet veel veranderd is. Na onze vakantie is er weer een evaluatie in het ziekenhuis.”

Toch maakt Hugo zich geen zorgen. Alles lijkt nog goed te lukken en hij heeft de indruk dat de ziekte zeer traag evolueert. “Maar ik ben ook realistisch en besef dat haar situatie alleen maar zal verslechteren. Ik wil daarom niet te veel aan de verre toekomst denken.”