.
Kabouter Plop @ Studio 100 Rewind Party
maandag 6 februari 2023

Hoe zou het nog zijn met acteur Chris Cauwenberghs

Niemand die het weet

Hoe zou het nog zijn met acteur Chris Cauwenberghs? De man was ooit ontzettend populair als kabouter Lui uit ‘Kabouter Plop’, maar sinds hij kanker kreeg is hij niet meer in de schijnwerpers verschenen. Dat is nu zo’n 8 jaar geleden.

Niemand die op dit moment echt weet hoe het met Chris gaat. Want na de eerste diagnose van kanker, kreeg hij de diagnose ook nog een tweede keer. Chris hield er graag een rustige levensstijl op na en dat botste soms wel eens met het hectische tempo van de Plop-machinerie.

“En toch liep hij er nooit de kantjes van af. We ontmoetten elkaar in 1997 toen ik nog een dertiger was en Chris al een vijftiger. Je merkte toen al dat hij het fysiek moeilijk had, en misschien was de gelijkenis met zijn personage niet vergezocht, maar toch bleef hij altijd uiterst professioneel en aangenaam om mee te om gaan”, zegt Walter De Donder, alias kabouter Plop in Dag Allemaal.

Drie shows op een dag van Kabouter Plop, dat was soms wel eens hard labeur voor Chris. Hij vond het bandwerk, maar bleef wel steeds zijn job doen.

Bio van Chris Cauwenberghs en Kabouter Plop