.
Hilde Van Mieghem
woensdag 10 mei 2023

Hilde Van Mieghem: “We hebben het gehad met je” 

Het leek een teken aan de wand 

Door enkele ongelukkige valpartijen zit Hilde Van Mieghem met haar twee armen in het gips en kan ze zichzelf moeilijk behelpen. Ze heeft geluk dat ze op veel hulp van haar netwerk kan rekenen. Maar ze beseft ook dat niet iedereen zoveel geluk heeft als zij.

“Ik denk dat veel alleenstaande vrouwen géén hulp krijgen. Zo zag ik in het ziekenhuis een vrouw huilen. ‘Ik zou niet weten aan wie ik moet vragen om me te helpen’, snikte ze. Tegenwoordig gooien ze patiënten snel weer op straat. Onverantwoord”, zegt Hilde in Dag Allemaal.

Hilde kent nu veel pech in één keer, maar dat laat haar niet klein krijgen. Het maakt haar veerkrachtig en ze blijft lachen, ondanks alles.

“Het is zo absurd allemaal dat ik er echt mee moet lachen. Ik ben daar heel zenboeddhistisch in en blijf daar heel kalm onder.”

Op zo’n momenten beseft de actrice ook wel eens dat ze wat gas moet terugnemen. Hilde is heel vaak aan het werk. “Ht lijkt wel of de kosmos me zegt: ‘hé, Van Mieghem, nu ga je liggen. We hebben het gehad met je drukdoenerij.”

Bio van Hilde Van Mieghem

Meer Over:

Hilde Van Mieghem