.
Hilde Van Mieghem
donderdag 10 maart 2022

Hilde Van Mieghem uit kritiek op ‘Twee Zomers’: “Het is een schat, maar hier walg ik van”

Ze geeft duidelijke kritiek

De verkrachtingsscène in ‘Twee Zomers’ kon op heel wat commentaar rekenen. Veel mensen die de scène hadden gezien waren geshockeerd door wat ze te zien kregen. Het maakte de tongen los en sociale media stroomde over aan commentaar. Ook bekend Vlaanderen heeft zo zijn eigen mening over wat ze te zien kregen.

“Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen deze reeks op zich. Zulke series en films moeten zeker kunnen. Maar ik walg van de manier waarop dit verhaal verkocht wordt. Scenarist Tom Lenaerts heeft het gelinkt aan #MeToo met de bedoeling nuance te brengen, en dat slaat nergens op. Tom is een schat, maar ik begrijp niet wat hier precies het doel is, is het een blinde vlek, of vindt Tom echt dat zoiets geminimaliseerd kan worden”, klinkt het bij boegbeeld van de #MeToo-beweging en actrice Hilde Van Mieghem in Tv Familie.

Hilde weet als geen ander hoe het voelt om verkracht te worden, want zelf is zij vroeger ook slachtoffer geweest. “Verkrachting is zwart-wit. Daar bestaat geen grijze zone. In ‘Twee Zomers’ worden de daders langzaam maar zeker slachtoffers, en de vrouwen worden daders. De boodschap is: je zwijgt beter, spreken is schadelijk. Maar dat is toch te zot voor woorden?”