.
Hilde Van Mieghem
zondag 7 maart 2021

Hilde Van Mieghem ontkent beschuldigingen

“Het is absoluut niet zo dat ik tegen Bart De Pauw ben”

Hilde Van Mieghem wierp zich van in het begin van de zaak De Pauw uit als verdedigster van de betrokken vrouwen. En dat werd haar niet altijd in dank afgenomen.

“Ik denk dat #MeToo heel veel goede dingen mogelijk hee­ gemaakt, doordat er een soort spreekcultuur is ontstaan”, vertelt Hilde Van Mieghem in Story. “Het is heel belangrijk dat mensen durven te spreken over wat hen is aangedaan of overkomen. Dat waren we in Vlaanderen, waar we zo’n sterke zwijgcultuur hebben, niet gewend”, geeft de 62-jarige actrice en regisseur toe.

“Bart De Pauw speelt daar heel handig op in en blijft­ de slachtofferrol spelen, wat natuurlijk heel pijnlijk is”, aldus Van Mieghem.

Toch ontkent Van Mieghem dat ze iets tegen Bart De Pauw heeft: “Ik vind hem een geniale televisiemaker en kunstenaar, maar dat neemt niet weg dat hij net als iedereen ook slechte kanten kan hebben. Ik vind het heel problematisch dat hij geen enkele blijk van zelfinzicht geeft , en dat hij blij­ manipuleren. Dat vind ik heel kwalijk”, besluit Hilde Van Mieghem in Story.