.
Hilde Van Mieghem
dinsdag 2 maart 2021

Hilde Van Mieghem naar Italië bij start van haar programma

En daar heeft ze een goede reden voor.

Op dinsdag 9 maart om 21.20u start op Canvas het tweede seizoen van 'Als je eens wist'. Op de dag van de eerste uitzending vertrekt Hilde Van Mieghem weer naar Italië, waar ze ook de voorbije maanden verbleef.

Na de eerste reeks die ging over kindermisbruik kreeg de presentatrice van het programma ongevraagd verhalen van mensen te horen. "Na de eerste reeks kwamen mensen me tot in de goorste details de horror van hun kinderjaren opbiechten.", zegt Hilde Van Mieghem in Humo. Naar eigen zeggen kon ze deze verhalen niet dragen en daarom is het beter dat ze bij de start van de eerste uitzending niet meer in ons land is. Ze vreest dat de stortvloed aan reacties nog veel erger zal zijn gezien het thema dat in dit tweede.dit seizoen wordt behandeld.

Het tweede seizoen van 'Als je eens wist' gaat over partnergeweld. Eén keer zat Hilde Van Mieghem zelf in een gewelddadige relatie waarin ze in elkaar werd geslagen. Ze gaf die man zelfs drie kansen om geweld tegen haar te plegen alvorens hem aan de deur te zetten. Naar verluidt is 1 op de 7 mannen en 1 op de 5 vrouwen het slachtoffer van partnergeweld.

(Nico Vanaken)