.
News Image

Het Brussels International Film Festival krijgt een tweede editie

Festival krijgt een tweede editie. 


Het Brussels International Film Festival (BRIFF) schoot in juni dit jaar uit de startblokken en maakt zich klaar voor een tweede editie in 2019. Van 21 tot 29 juni 2019 wordt Brussel dé filmstad bij uitstek. Het belooft een groots Brussels feest te worden helemaal in teken van cinema. Een niet te missen afspraak voor menig filmliefhebber!



Het eerste Brussels International Film Festival onthaalde meer dan 20.000 bezoekers. Op het programma stonden in totaal 77 langspeelfims. Het festival onthaalde Claudia Cardinale als eregaste voor zijn eerste editie, maar ontving ook tal van internationale gasten zoals Randal Kleiser (regisseur van Grease), Marcello Fonte (hoofdacteur van Dogman, een film die tal van nominaties en prijzen in de wacht sleepte), Terry Gilliam, Sergi Lopez en Joana Ribeiro (acteurs van Gilliam’s The Man Who Killed Don Quixote), nationale gasten zoals Daniel Lambo (Breathless), Janet Van den Brandt (Ceres), Kaat Beels en Nathalie Basteyns, en een jury met bekende namen uit de filmwereld zoals Eriq Ebouaney en Elise Jalladeau.



Na een succesvolle eerste editie zal het Brussels International Film Festival (BRIFF) van 21 tot 29 juni 2019 de hoofdstad opnieuw onderdompelen in de magische filmwereld. Brussel wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot echte ‘Cinecittà’ en zal gedurende 9 dagen zowel legendarische sterren als opkomende talenten verwelkomen. Het festival gaat door op verschillende locaties verspreid over de stad en heeft een sterk en gevarieerd programma in petto: meerdere competities, een Belgisch panorama, openluchtvoorstellingen, masterclasses, retrospectieven, avant-premières, gala-avonden, workshops voor jongeren, concerten, … Verassende cinema voor een breed publiek, dát is het Brussels International Film Festival!