.
News Image

Herman Verbruggen en Arne Vanhaecke met Gerard Joling in Nederlandse sinterklaasfilm

Acteurs Herman Verbruggen en Arne Vanhaecke zullen dit najaar in de bioscoop te zien zijn aan de zijde van Sinterklaas in diens nieuwste avontuur: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos.

Acteurs Herman Verbruggen en Arne Vanhaecke zullen dit najaar in de bioscoop te zien zijn aan de zijde van Sinterklaas in diens nieuwste avontuur: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos.

De regie van de film is in handen van Martijn van Nellestijn, die eerder al ondermeer Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en Sinterklaas en het Pakjes Mysterie regisseerde. Herman Verbruggen en Arne Vanhaecke zullen in de film schitteren naast bekende Nederlanders Willeke Alberti, Gerard Joling, Patty Brard en Tony Neef. Ook de girlband Lisa, Amy & Shelley zijn dit najaar te zien in Sinterklaas en de Pepernoten Chaos. Acteur Herman Verbruggen is in België enorm populair als Markske uit F.C. De Kampioenen. Naast het vertolken van het goedgelovige personage Markske, had hij bijrollen in series als Fans en De Kotmadam en werkt hij voor Radio 2. Als Markske bracht hij de boeken Het Plakboek Van Markske en Vraag Het Aan Markske uit. Voor het laatste boek kreeg hij De Gouden Pinguïn van Q-Music voor het beste BV-boek van dat jaar. Arne Vanhaecke is een muzikant, presentator en acteur. Naast zijn presenteer en acteerwerk voor de jeugdzender van VTM, speelt hij sinds begin dit jaar in de kidsband De Bende en bracht hij solo de cd ‘Vlinders en een Maagzweer’ uit. De opnames van Sinterklaas en de Pepernoten Chaos zijn al enkele weken bezig en het moet gezegd dat de ploeg al serieus heeft afgezien met deze hitte. De locaties waar de film wordt opgenomen, zijn onder andere Kasteel Doorwerth in Gelderland, Familiepark Koningin Julianatoren in Apeldoorn, Landgoed Zonheuvel en nog een aantal geheime locaties die alleen bij Sinterklaas gekend zijn. De opnames duren tot eind juli. De inhoud van de film: Veel mensen hebben te maken met de economische crisis, zo ook de minder succesvolle en harde zakenman Brutus Brein (Tony Neef). Brutus ziet de cijfers van zijn bedrijf steeds verder in het rood dalen. De enige persoon die geen hinder van de crisis ondervindt, is Sinterklaas. Brutus ziet zijn kans om van zijn schuld af te komen door zijn producten aan de goedheiligman te verkopen. Wanneer Brutus merkt dat Sinterklaas geen interesse heeft in zijn producten, bedenkt hij samen met zijn moeder Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris (Martijn van Nellestijn en Richard de Ruijter) een list om Sinterklaas te beroven. Ondertussen is er, onder toezicht van Tante Til (Hetty Heyting), op het Kasteel van Sinterklaas een vrolijke cupcakewedstrijd. Onopgemerkt worden alle miljoenmiljard pepernoten en een hoop pakjes gestolen. Niemand lijkt de roof door te hebben, behalve de twee kinderen Milan en Eva (Jorrit Wegman en Fleur du Pré). De kinderen hebben de plannen van de gemene Brutus onderschept en doen er alles aan om Sinterklaas in te lichten. Milan en Eva komen terecht in een spannende race tegen de klok om het komende Sinterklaasfeest te redden. Willeke Alberti speelt in Sinterklaas en de Pepernoten Chaos de rol van Prinses Beatrix. In de rol van haar lakeien zien we Patrick Martens en Freek Bartels.