.
Herman Brusselmans
dinsdag 23 januari 2024

Herman Brusselmans: “Hij sloeg zijn vrouw en drie kinderen”

Hij herkent zichzelf in hem

Herman Brusselmans was al een heel pak ouder toen hij vader werd, dan de gemiddelde man die voor het eerst vader wordt. Ondertussen is zijn zoon Roman elf maanden en is Herman ook al elf maanden vader.

“Ik ben zelfs een paar kilo vermagerd door altijd de trappen te doen met dat kind. Vier verdiepingen, dat is een groot verschil met de kleine loft waar ik vroeger woonde. Mijn conditie gaat er zo op vooruit dat ik straks met mijn kleinkinderen de Dodentocht van Bornem kan lopen”, lacht hij in Dag Allemaal.

Behalve veel liefde voor zijn kind, voelt Herman ook veel liefde voor de dieren. Hij is een enorme verdediger van dierenrechten en dat nadat hij al veel dierenleed heeft gezien. Zo heeft hij zijn vader, die veehandelaar was, veel koeien zien mishandeld worden.

“Pa sloeg zijn vrouw en zijn drie kinderen en toch hield ik van die man. Hij was maar tot zijn 13de naar school geweest en belandde als tiener tussen ronduit achterlijke boeren. Met de jaren begrijp ik hem beter en ben ik veel milder geworden. Ik herken me zelfs in hem, want ik kan ook heel opvliegend zijn. Ik sla niemand, maar ik ben agressief met woorden en ja, dat doet ook pijn.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans