.
Gustaph
zondag 5 mei 2024

Gustaph: “Er was wel wat weerstand tegenover mij”

Daar kon hij niet onderuit

Het afgelopen jaar is een rollercoaster aan emoties geweest voor Gustaph. Hij mocht vorig jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool en daar behaalde hij een knappe zevende plaats.

In Primo vertelt hij hoe hij het laatste afgelopen jaar heeft ervaren en wat dat met hem als mens en als zanger heeft gedaan.

“Als redelijk ingrijpend, maar ook als erg positief. Er was eerst de tijd vóór het Songfestival waarin ik een hele weg heb afgelegd. Nadien voelde ik meer en meer vertrouwen, ook bij het publiek. Ik heb die lijn kunnen doortrekken na mijn zevende plaats. Dat was misschien nog de grootste positieve verrassing.”

Gedurende die tijd heeft hij ook veel over zichzelf geleerd. Vooral vlak na zijn overwinning in België en naar aanloop van het grote Songfestival voelde hij toch wel wat druk van buitenaf.

“Eens de song er stond, heb ik beslist om me te focussen op de act, waarin veel werk stak. Ik denk wel dat die uiteindelijk geslaagd was. Ik heb toen ook een veerkracht in mezelf ontdekt, want er was wel wat weerstand tegenover mij.”

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph