.
Gustaph
dinsdag 9 mei 2023

Gustaph: “Dit jaar hebben ze meer macht” 

Het is bijna zover 

Heel wat mensen kijken er jaarlijks naar uit, naar het Eurovisiesongfestival. Dit jaar mocht Gustaph naar Liverpool om ons land te vertegenwoordigen. Een festival dat door Songfestivalwinnaar Johnny Logan ook wel eens de Europese X-Factor wordt genoemd.

“Dit jaar heeft de kijker inderdaad meer macht. Pas in de finale heeft de vakjury een vinger in de pap. Het is moeilijk te voorspellen welk effect zo’n nieuw stemsysteem zal hebben. Wanneer een louter visueel sterke act scoort, is er soms kritiek op het stemsysteem”, zegt Gustaph in Primo.

Er komt regelmatig kritiek op de winnaars van de voorbije edities. Toch vindt Gustaph niet dat er de voorbije tien jaar al een nummer van slechte kwaliteit heeft gewonnen.

“Ik geloof dus wel dat mensen kunnen luisteren naar nummers en niet per se een zotte act of gimmick nodig hebben om te stemmen. Kwaliteit wordt altijd beloond.”

Als artiest krijgt je slechts 3 minuten op dat grote podium. 3 kostbare minuten waarbij veel artiesten ook gewoon vergeten om te genieten. “Ik heb het gevoel dat ik de druk moest loslaten en mijn lange ervaring heeft me daarbij geholpen. Op zo’n moment voelt het als business as usual. Ik moet me kunnen opsluiten in de performance en de boodschap van de song goed kunnen overbrengen. Dan loopt het wel los.”

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph