.
Gunther Levi
donderdag 13 juni 2024

Gunther Levi: “Ze raken veel sneller overprikkeld” 

Hij moet zijn kinderen naar buiten sturen 

Gunther Levi werd geboren in 1976 en dat is ondertussen toch 48 jaar geleden. Wanneer hij zijn jeugd vergelijkt met die van de kinderen van vandaag, dan is er toch serieus wat veranderd. Maar of dat allemaal zo positief is…

“De hoeveelheid informatie die kinderen vandaag de dag ter beschikking hebben, is dankzij het internet enorm gegroeid. Tegelijk denk ik dat de jeugd door het constant gebruik van smartphones en computers soms overprikkeld raakt. Ik moet onze kinderen er vaak aan herinneren dat wij een grote tuin hebben. Als je hen zou laten doen, zouden ze de hele dag naar Netflix of YouTube kijken. Dat staat in schril contrast met vroeger, toen mijn ouders maanden moesten sparen voordat we het geld hadden om een VHS-recorder te kopen”, zegt Gunther in Primo.

Toen Gunther jong was, luisterde hij heel vaak naar muziek. En dat was dan vooral de muziek die zijn ouders heel erg leuk vonden.

“In de living stond een platenspeler en dat was het. Mijn vader was degene die besliste of we naar Elvis, Roy Orbison, Cliff Richard of Will Tura zouden luisteren. Pas in de jaren 80 had ik een eigen cassetterecorder en kon ik liedjes van de radio opnemen. Ik luisterde vaak naar de Vlaamse top 10 en was grote fan van Queen.”

Bio van Gunther Levi

Meer Over:

Gunther Levi