.
Gunther Levi en Charlotte
zaterdag 15 juli 2023

Gunther Levi: “Onze sector heeft het meest geleden”

Ze kregen geen steun

De eerste lockdown, het was voor velen soms moeilijk, maar anderen genoten van de rust en kalmte die zo opeens ervaarden. Ook Gunther Levi zat noodgedwongen thuis. Er waren geen optredens meer van De Romeo’s en ook de opnames van ‘Familie’ vielen in het water.

“Maar er was ook een positieve keerzijde. Het was prachtig weer en de kinderen waren thuis omdat de scholen dicht waren. Ik heb genoten: van de kinderen, de tuin, het zwembad. Elke dag heb ik gebarbecued”, geniet Gunther nog na in Dag Allemaal.

Maar naast de rust was er ook de onzekerheid die toch bleef knagen. En dat vond Gunther allemaal heel bizar. Niet alleen voor hem, maar ook voor al zijn collega’s.

“Onze sector heeft het meest geleden onder de situatie. Wij konden geen online winkel starten of takeaway organiseren zoals de restaurants. Bovendien kregen wij nul euro coronasteun. Wij vielen niet onder de sectoren die moesten sluiten, dus hadden wij ook nergens recht op. Maar wij mochten niet optreden, want samenkomsten van meer dan tien mensen waren verboden. Zo frustrerend!”