.
Guillaume Devos
zondag 8 mei 2022

Guillaume Devos werd slachtoffer van oplichting

"Eigenlijk zijn we met twee een slachtoffer"

De immer achterdochtige acteur Guillaume Devos is normaal steeds op zijn hoede, maar werd dan toch gestrikt door een oplichter. De voormalige 'Familie'-acteur vertelt wat hem overkwam in Primo.

“Op een dag kreeg ik een mail van een bevriende collega. Die man is al wat ouder en is niet zo technisch begaafd. In die mail vroeg hij me om in zijn naam iTunes-kaarten aan te kopen om een goed doel rond kansarme kinderen te steunen”, zegt Guillaume.

Omdat het voor hem niet zo moeilijk was, kocht hij in naam van die collega enkele giftcards. Wat later, toen hij zijn collega vroeg om die schuld te vereffenen, bleek die van niets te weten. Na enig speurwerk kwam hij erachter dat het goede doel niet bestaat en dat hij het slachtoffer van een oplichter was geworden.

Hij stapte met het verhaal naar de politie en diende klacht in. “Zij hebben proces-verbaal opgemaakt van oplichting, misbruik van vertrouwen en fraude. Hun opsporingsdienst probeert nu te achterhalen welke dader of daders er schuilgaan achter het fake mailadres en de valse liefdadigheidsorganisatie”, vertelt een aangeslagen Guillaume.

Op zijn oudere collega kan hij onmogelijk kwaad zijn. ”Voor alle duidelijkheid: de persoon uit wiens naam de mail zogezegd gestuurd is, vertrouw ik blindelings. Eigenlijk is hij eveneens benadeelde in deze zaak, want hij is het slachtoffer van identiteitsfraude”, besluit hij.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Guillaume Devos

Meer Over:

Guillaume Devos