.
Govert Deploige in Familie
dinsdag 7 december 2021

Govert Deploige: “was eerste homoseksuele personage op Vlaamse televisie”

En dat is al lang geleden.

Het is ondertussen 18 jaar geleden dat de allerlaatste aflevering van ‘W817’ te zien was op televisie. De serie wordt nog altijd veelvuldig herhaald en is nog steeds populair bij verschillende generaties. In december 2021 zijn ze voor het eerst ook te vinden in de cinema met een echte eigen bioscoopfilm.

In Het Nieuwsblad blikt Govert Deploige terug op die mooie jaren bij ‘W817’. Hij speelde het eerste homoseksuele personage op de Vlaamse televisie dat geen karikatuur was. “Zijn geaardheid was geen gimmick, het was gewoon een feit. Destijds was dat grensverleggend. We hebben er zelfs de Homofolieprijs mee gewonnen, een prijs die de LGBTQI+ community nog steeds jaarlijks uitreikt. Hoewel het woord toen nog niet bestond, waren we dus toen al enorm woke.”

‘W817’ was een enorme springplank voor Deploige. Nadien speelde hij nog in allerlei tv-reeksen mee en ging hij eigen muziek schrijven. “Voor W817 schreef ik ook al de begintune en liedjes als ‘We zijn er voor elkaar’. De jeugdige ambitie om met mijn muziek de wereld te veranderen, is intussen gaan liggen, maar ik kan er mijn ei erg goed in kwijt. Ik toer met een seventiesband, richtte vorig jaar mijn eigen rockband ‘Brothers of Babylon’ op en bracht al twee singles uit met ‘Govert Deploige & De Woo’.”

Bio van Govert Deploige

Meer Over:

Govert Deploige