.
News Image

Goele De Raedt speelt hoofdrol in Kiss Me Kate

Wij hadden een gesprek met haar.


Afgelopen vrijdag ging aan het Donkmeer in Berlare Kiss Me Kate in première. Jan Schepens neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening. Ook Goede De Raedt speelt een glansrol in Kiss Me Kate. Onze collega Vincent De Coninck had na afloop van de première een gesprek met haar.Allereerst proficiat! Hoe is het gegaan? Is alles naar wens verlopen?

Alles is naar wens verlopen, maar er zijn altijd kleine dingetjes... Ik heb een aantal kostuumwissels waarvoor ik letterlijk slechts 32 seconden tijd heb. Dat is heel pittig, maar het is ook menselijk om eens een rits te missen. Regisseur Tijl Dauwe had gezegd: “Als het niet op tijd klaar is, je gaat toch op”. En dat hebben we gedaan (lacht)Je hebt een paar pittige scènes, zelfs stuntwerk. Dat lijkt mij heel heavy?

Dat is heel heavy en dat is vooral heftig omdat je geen enkele seconde hebt dat je tot rust kan komen. Eigenlijk zijn al die scènes een soort van wervelwind en dat blijft maar doorgaan en doorgaan, zodat ik ook het gevoel krijg dat het heel snel vooruit gaat. Het enige moment dat ik effe lekker kan zitten en iets drinken is wanneer Michiel staat te dansen en te zingen tijdens ‘Veel te heet’. In het begin dacht ik ook “zot dat gaat nooit, dat gaat nooit lukken”, maar nu heb ik er een goed gevoel bij.Alles is op band opgenomen, er is niets live. Wat is daar de reden van?

Wel, dat is zo omdat er een grote afstand is tussen ons en het publiek. Het is technisch niet mogelijk om alle stemmen live te doen. In het begin is dat wel gek, als je gaat repeteren en je weet dat je gaat opnemen, maar al een geluk dat we zoveel gerepeteerd hebben en het stuk opgenomen hebben, want dan heb je een beter gevoel. Je kan moeilijk die vechtscène gaan opnemen, zonder dat je gaat weten wat je gaat spelen natuurlijk.Tot slot, waarom moeten de mensen komen kijken?

Het is een totaalspektakel, met een prachtig decor, dat ik eigenlijk vandaag voor de eerste keer heb kunnen aanschouwen vanuit de lichtkamer (lacht). Voor de rest heel mooie muziek, mooie kostuums ook en natuurlijk mijn collega’s zijn allemaal topmensen die allemaal juist gecast zijn.Ik ga het dan in jouw plaats zeggen, maar jij was ook top hoor!

Ooh dank u wel! (lacht)Tickets voor Kiss Me Kate kan je bestellen via www.festivaria.eu .​Tekst: Vincent De Coninck


Download onze app voor iOS of Android