.
News Image

Goedele Liekens: “wat een schande dat ik zulke zotten aan het woord liet”

Daarvoor kreeg je keihard op je donder...


Goedele Liekens is altijd erg vooruitstrevend geweest, onthult ze in een interview met De Morgen. “Ik was heel vaak de tijd vooruit,” aldus de seksuologe, waardoor ze vaak heel wat tegenkanting kreeg.

Tien jaar geleden deed ik een interview met een pedofiel, dat was toen not done, daarvoor kreeg je keihard op je donder, nu doen alle media dat,” verwijst Goedele onder meer naar hoe Stefaan Degand in het Canvas-programma Ontoerekeningsvatbaar met een pedofiel praat.

“Ik maakte programma's over terminaal zieke patiënten, die vertelden over hoe ze omgingen met de korte tijd die hen nog restte; dat werd toen neergezet als sensatie, nu is praten over emoties gelukkig gemeengoed geworden. Ik maakte programma's over moeders die destijds hun kind verplicht hadden afgestaan bij die beruchte nonnen,” raakt Goedele Liekens op dreef.

“Dertig jaar geleden al voerde ik strijd voor de lgbtiq-gemeenschappen. Ik maakte een programma over transgenders, man, man, man, je zou die commentaren nu eens moeten herlezen! Wat een schande dat ik zulke zotten aan het woord liet, die van hun geslachtsdeel af wilden!” En ongelijk kan je Goedele Liekens moeilijk geven…

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens