.
News Image

Glennis Grace scoort in Vlaanderen

Album Glennis Grace op 3 in Ultratop 50 Albums.

Glennis Grace bleef een aantal jaren zowat het best bewaarde muzikale geheim van onze noorderburen, maar ook Vlaanderen lijkt nu massaal te vallen voor de ravissante Nederlandse met de diamanten stem. Glennis maakte vorig jaar indruk in het programma 'Sing That Song' (vrt) en was van september tot en met december wekelijks in Vlaanderen te horen tijdens het item 'Glennis Grace Friday', in het ochtendprogramma 'Ornelis & Rogiers Showtime' op Q-music. Uit dat item vloeide het album 'Cover Story' voort en dat album, haar eerste in Vlaanderen, kwam 3 weken geleden uit en maakt momenteel brokken in onze hitlijsten!

'Cover Story', waarop al de covers verzameld werden die ze bracht tijdens 'Glennis Grace Friday' + ook enkele bonus tracks, stijgt deze week door van #12 naar #3 in de Ultratop Albumchart in Vlaanderen! Meteen een Top 3 notering dus voor een relatief nieuwe buitenlandse artieste, een opmerkelijk resultaat waar ook Glennis zelf van staat te kijken…

"Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde toen mijn manager me belde met het goede nieuws uit Vlaanderen", zo zegt de zangeres. "Laat me meteen maar even mijn ganse team in Vlaanderen bedanken voor al hun werk, en natuurlijk de mensen van Q-music België, die me een fantastische kans geboden hebben. Ik vond het ontzettend leuk om eigen versies te maken van wereldhits als 'Royals', 'Pompeii', 'Wings', 'Wake Me Up',… . De reacties van de luisteraars waren ook telkens hartverwarmend en een grote stimulans, maar dat het zo'n vaart zou lopen met het album, dat had ik echt niet verwacht! Nummer 3 in Vlaanderen, daar ben ik stiekem toch wel erg trots op als "nieuwkomer", aldus Glennis Grace.

"Ook ik ben erg trots als "nieuwkomer", lacht Patrick Busschots - Managing Director van ECV (Entertainment Consulting Vision), het Belgische platenlabel van Glennis Grace. "Ik ben vorig jaar voorzichtig gestart met ECV, met slechts 1 release, het debuutalbum van Matthias Lens. Dat werd een mooi en onverhoopt succes en deed me er terug enorm veel zin in krijgen. Dit jaar mogen jullie meer verwachten van mijn nieuwe label, er staan een paar mooie projecten op stapel, waarover later uiteraard meer. Het doet enorm veel deugd dat ik samen met de mannen van Upstars, die instaan voor de algemene begeleiding en promotie van Glennis Grace in België, dit prachtige resultaat met mijn nieuwe label heb kunnen verwezenlijken. Het is in deze tijden niet evident om door te breken met nieuwe dingen, maar ik ben nooit bang geweest van een stevige uitdaging. Ik hoop dat dit de voorbode mag zijn voor nog meer succesprojecten", zo zegt de voormalig Managing Director van Universal Music België en ARS Entertainment.

Aanstaande zaterdag - 1 maart - staat "De Beste Zangeres Van Nederland" in Kursaal Oostende, waar ze met haar live band de strafste covers van 'Cover Story' zal brengen en natuurlijk ook haar grootste hits. Tickets voor dit unieke concert van Glennis Grace via www.sherpa.be .