.
News Image

Girl en Niet Schieten favorieten voor De Ensors

Beide films hebben elk 9 nominaties.
Woensdagochtend 10 juli maakten de winnaars van vorig jaar, regisseur Michaël R. Roskam (Beste Film voor Le fidèle) en scenariste Malin Sarah – Gozin (Beste TV - serie voor Tabula rasa) de nominaties voor de Ensors 2019 bekend. Iedereen kon online live de aankondiging volgen.

Vanaf nu kan er tot begin september via www.ensors.be gestemd worden op de uiteindelijke winnaars, die op zaterdag 14 september feestelijk onthuld worden in het Kursaal van Oostende, op de laatste dag van Filmfestival Oostende.

'Girl' van Lukas Dhont en 'Niet Schieten' van Stijn Coninx leiden de lijst met elk 9 nominaties, gevolgd door 'Hellhole' van Bas Devos (8 nominaties). Bij de TV-series gaan de meeste stemmen naar 'Studio Tarara' (8) en 'De Dag' (7).

Het is al de 10dekeer dat de Ensors plaatsvinden en voor de tweede keer is het de Ensor Academie die de organisatie op zich neemt. De Ensor Academie bestaat uit de leden van de audiovisuele gildes en verenigingen uit de Vlaamse filmindustrie. Zij bepalen wie genomineerd wordt en beslissen wie de Ensorwinnaars van dit jaar worden.

Bio van Lukas Dhont en Stijn Coninx