.
Lenty Frans
zaterdag 9 maart 2024

Gewezen Miss België Lenty Frans wil misverstand uit de wereld helpen

“Dat is niet zo”

Lenty Frans zal haar deelname aan Miss België nooit vergeten. Ze werd in 2016 gekroond tot mooiste van het land en die avond is haar altijd bijgebleven, ondanks dat hij snel voorbij ging.

“Wat me wel is bijgebleven, is het luide gejuich van mijn supporters. Net als het moment dat we napraatten over de avond met een aantal ex-missen. Dat vond ik impressionant, toen besefte ik voor het eerst dat ik er ook bijhoorde”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Lenty won een Peugeot, kreeg en vast maandloon en alle praktische zaken werden voor har geregeld. Op dat moment wist ze niet wat ze inhoudelijk kon verwachten. Iets waar nu gelukkig meer aandacht aan wordt besteed.

Nadien eindigde ze ook in de top 10 van Miss World en werd ze als de beste Europese kandidate uitgeroepen tot Miss Europa. Zo kreeg ze nadien ook nog de kans om enkele buitenlandse projecten voor het goede doel te doen.

“Mensen denken al snel dat een miss een dom blondje is. Ik ben blij dat ik door mijn verdere opleiding en carrière dat cliché mee uit de wereld kan helpen. Wij hadden de kennisquiz nog. Ik had daar best stress voor. Twee vragen die bepalen of je over de juiste kennis beschikt. Ik vind dat best hard. Dan is het beter om open vragen te stellen die peilen naar je normen en waarden, en of je weet wat er in de wereld gebeurt.”

Bio van Lenty Frans

Meer Over:

Lenty Frans