.
News Image

Gert Verhulst verkoopt aandelen Studio 100

Verlaat Gert Verhulst Studio 100?


Binnenkort stopt Gert Verhulst als Gert bij Samson & Gert, maar er staat blijkbaar nog één en ander te gebeuren bij Studio 100. Eind december starten de afscheidsshows van Samson & Gert in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs. Eerder dit jaar kondigde Gert Verhulst tijdens een druk bijgewoonde persconferentie aan dat hij met Samson & Gert zal stoppen. Volgende maand zal duidelijk worden hoe de toekomst van Samson eruit zal zien en wie de bekendste Vlaamse televisiehond voortaan zal mogen uitlaten.

Gert Verhulst gaf aan dat hij niet tot zijn 60ste met Samson op de baan wou gaan en geeft er dus de brui aan. Maar ook op financieel vlak staat er één en ander te gebeuren: de drie huidige aandeelhouders van Studio 100 verkopen een deel van hun aandelen. De krant De Standaard schrijft dat Gert Verhulst, Hans Bourlon en een investeringsbedrijf tot maximum 25% van de aandelen van Studio 100 willen verkopen. Helaas is het niet aan u en ik om aandelen aan te schaffen, tenzij u de enige echte Marc Coucke bent. De aandeelhouders van Studio 100 zijn namelijk op zoek naar kandidaat-investeerders die veel geld op tafel willen leggen voor maximum 25% van de aandelen.

Hans Bourlon vertelt in de zaterdagkrant benieuwd te zijn hoeveel geld de geïnteresseerden op tafel willen leggen. Het is de bedoeling om de deal al in het voorjaar van 2020 af te ronden. “Gert en ik blijven ook de leiding nemen in de groep. We hebben stevige groeiplannen voor de komende jaren”, benadrukt Bourlon in De Standaard. Gert en Hans blijven dus aan boord en hebben zelfs nog heel wat plannen voor de eerstvolgende jaren.



Toch willen Gert en Hans hun werk van de afgelopen jaren beloond zien door extra cash. De verkoop van de aandelen zou in totaal 150 miljoen euro kunnen opleveren, Gert Verhulst en Hans Bourlon zouden in één pennentrek maar liefst 50 miljoen euro rijker kunnen zijn.

Bio van Hans Bourlon, Gert Verhulst en Samson & Gert