.
News Image

Gert Verhulst: “relatie met Josje was grootste fout van mijn leven”

Gert Verhulst windt er geen doekjes om...


Gert Verhulst is ondertussen elf jaar samen met Ellen Callebout, maar wel met een “pauze” van een zestal maanden toen de Studio 100-baas een relatie begon met Josje Huisman. Hoe blikt Ellen terug op die moeilijke periode? Kwaad is Ellen Callebout nooit geweest. “Je kunt niet kwaad zijn op iemand omdat hij verliefd is op een andere vrouw,” vertelt Ellen in Humo. “Je kunt gevoelens niet tegenhouden.” Gert is ook altijd heel eerlijk tegen Ellen geweest. Ellen voelde niet de aandrang om te vechten voor haar relatie, dat zou niet geholpen hebben. Integendeel, Ellen vertelde Gert zelfs om “zijn gevoel te volgen”. Spijt van hoe het gelopen is heeft Ellen niet. “Misschien hadden we die breuk ook nodig,” mijmert ze in Humo. Toch was het een erg moeilijke periode, geeft Ellen toe.

Vooral toen de media erop sprongen kreeg Ellen het moeilijk. Ellen werkte toen nog in de horeca en bij elke pint die besteld werd kreeg ze er gratis relatieadvies bij. “Toen heb ik de keerzijde van een relatie met een bekend iemand ontdekt,” getuigt Ellen in Humo. De pers is er niet alleen als je positief nieuws te vertellen hebt, maar staan ook voor je deur bij slecht nieuws. “Je kunt je verdriet niet in je eentje verwerken, want iedereen spreekt je aan over wat ze in de pers lezen.” Het hielp natuurlijk ook niet dat K3 overal te horen viel op de radio. “Nu doet het me niks meer, maar toen hoefde ik geen ‘Oya lélé’ te horen,” lacht Ellen. Ellen vond het vooral moeilijk constant herinnerd te worden aan die pijnlijke breuk...

“Je wilt met rust gelaten worden, gaan werken, je concentreren op iets anders… Maar dan zie je haar of hem in een boekje of op tv verschijnen en voel je de pijn opnieuw,” getuigt Ellen openhartig in Humo. Maar na enkele maanden zou Gert terugkeren bij Ellen en toegeven dat hij de grootste fout van zijn leven had gemaakt. Voor Ellen hielp het dat Gert enorm veel spijt had van zijn misstap. Toch stond Ellen niet zomaar klaar om alles te vergeten en te vergeven. “Ik heb me niet onmiddellijk in zijn armen gegooid. We hebben veel gepraat, en er is tijd overheen gegaan voor we de draad weer konden opnemen. Maar het vertrouwen tussen ons is nooit geschonden.” Maar wat als Josje een week zou verblijven op de Evanna voor Gert Late Night?

Ellen Callebout blijft ook daarin haar nuchtere zelve. Het is ondertussen vijf jaar geleden dat Gert en Josje een relatie hadden en als Ellen en Josje elkaar tegenkomen gaat het er gemoedelijk aan toe. Toch denkt Ellen niet dat Josje zal uitgenodigd worden op de Evanna. Josje Huisman heeft ondertussen zelf een nieuw leven opgebouwd, met haar vriend Clé, en samen verwachten ze hun eerste kindje. “Ik gun haar het allerbeste,” vertelt Ellen, die ook toegeeft dat ze nooit iets tegen Josje heeft gehad. Ellen zou er dan ook geen moeite mee hebben mocht Josje uitgenodigd worden op de Evanna, maar ze denkt niet dat Gert dat zou doen. “Uit respect voor mij”, vertelt ze in Humo.

Bio van Gert Verhulst en Josje Huisman