You are here

Gert Verhulst: “De Slimste Mens heeft mijn leven veranderd”

19/10/2019 08:00-

Eindelijk kon Gert Verhulst op televisie tonen wie hij écht is.

Gert Verhulst geeft in Humo toe dat zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld zijn leven grondig veranderd heeft. Gertje werd eindelijk Gert en plotseling kreeg hij de vraag van VIER om opnieuw dingen voor volwassen te presenteren. Zo ging de bal aan het rollen en werd de succesvolle talkshow Gert Late Night onder het doopvont gehouden.

Gert Verhulst begon zijn carrière als omroeper bij de VRT en rolde nadien in de kinderprogramma’s dankzij Samson en Gert. Telkens moest hij op zijn taal letten en moest hij in een rolletje kruipen. “Pas bij De Slimste Mens heb ik die knop kunnen omdraaien: ‘Bon, mannen, ik heb dit dertig jaar gedaan. Hier ga ik gewoon zijn wie ik ben, Antwerps accent incluis. Als mensen daar dan een probleem mee hebben: so be it.” Maar de kijkers hadden er geen probleem mee. Integendeel. Gert zette zichzelf op de kaart als entertainer die ook een volwassen publiek kon bereiken.

Gert Verhulst geeft ook toe dat dat een belangrijke onderdeel is waardoor de quiz zo populair blijft: “De makers doen er alles aan om de kandidaten er zo goed mogelijk te laten uitkomen.”

Later dit seizoen zullen we Gert Verhulst aan het werk zien als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Hij zal eenmaal jureren aan de zijde van James Cooke en een tweede keer naast Marc-Marie Huijbregts. “Ik kijk er enorm naar uit,” klinkt het bij Gert Verhulst in Humo.

Gerelateerde foto's:

K2 zoekt K3 Persconferentie Finale

Gert Verhulst - Schelle - 28/09/2009

Gerelateerde bio's: