.
News Image

Gerard Joling in laatste Buurman, wat doet u nu?

Gerard Joling bezoekt van Cath Luyten

Maandag kan je op Eén kijken naar de laatste aflevering van Buurman, wat doet u nu? van dit seizoen. In die aflevering krijgt Gerard Joling bezoek van Cath Luyten.


“Als kind wou ik al bekend worden”

Gerard Joling is inmiddels 58 en is al bijna 40 jaar actief in de showbizz. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 toen hij deelnam aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Hij won niet, maar viel wel op met zijn hoge stem. Datzelfde jaar nog bestormde hij de hitlijsten in Nederland en Vlaanderen met ‘Love is in your eyes’ en ‘Ticket to the tropics’. Cath ontmoet Joling tijdens een tv-opname, want Gerard is inmiddels niet enkel een gevierd zanger, maar ook een doorwinterd tv-presentator. “Als kind wou ik al bekend worden, dat kan mijn moeder getuigen. Maar ik had geen plan.”


Na twee tv-opdrachten neemt Gerard Cath mee naar zijn moeder. Zij zag halverwege de jaren ’80 de meisjes kamperen voor de voordeur in de hoop een glimp op te vangen van haar zoon. Maar zowel de meisjes als mama en papa wisten toen nog niet dat Gerard op mannen viel. “Mijn vader was toen zwaar ziek. Het was niet het moment om mijn geaardheid op te biechten.”




Gerard wordt in alles bijgestaan door zijn manager Wino, die hem al 34 jaar begeleidt. Ze hadden zelfs gedurende 13 jaar een liefdesrelatie, maar die liep slecht af. Wino: “Gerard ging vaak vreemd en was niet aan een ketting te houden. Hij was een loopse hond.”


Wino staat Gerard bij in goede en slechte tijden. Zoals drie jaar geleden, toen Gerard een bejaarde dame aanreed op een zebrapad. Hij kreeg toen heel Nederland over zich heen. Gelukkig overleefde de vrouw het ongeval, maar het blijft Gerard voor altijd bij: “Ik had er niet mee kunnen leven als die vrouw was overleden. Drie jaar later voel ik het nog steeds in mijn maag.”




Cath mag een nacht logeren bij Gerard. Zijn huis baadt in de glitter en glamour, op het kitscherige af. Als vrolijke vrijgezel hoeft hij dan ook met niemand rekening te houden. Al ervaart de zanger wel één gemis in zijn leven… “Ik heb heel veel in mijn leven: succes, veel geld, een mooie carrière, familie en vrienden. Maar kinderen mis ik wel. Het kan nog, al heeft het kind dan wel een oude vader. Maar zeg nooit ‘nooit’.”




In Buurman, wat doet u nu? is Gerard Joling helemaal zichzelf: een vrolijke levensgenieter die houdt van de aandacht. Maar hij laat Cath ook zijn ernstige kant zien en gaat geen enkel gevoelig onderwerp uit de weg.




De laatste aflevering van Buurman, wat doet u nu?: maandag 8 oktober om 21.30 uur op Eén.