.
News Image

Geniet op kerstmis van de programma's op Canvas

Canvas heeft heel wat leuke programma's in hun overzicht vandaag.
Kerstdag begint bij Canvas met twee natuurdocumentaires.

Om 19.00 u. is er het eerste deel van een vierdelige reeks Islands on the Edge, over de Hebriden. Die eilandengroep aan de westkust van Schotland  zijn de laatste natuurlijke grens van Europa tegen de wilde en onvoorspelbare Atlantische Oceaan. Het leven is er dan ook niet makkelijk voor de dieren en planten.

Om 20.15 u. volgt het eerste deel van het tweeluik Elephant Family and Me, waarin de bekende Schotse natuurfilmer Gordon Buchanan in het Tsavo National Park in Kenia het vertrouwen probeert te winnen van een wilde olifantenfamilie. Olifanten zijn de gevaarlijke dieren, maar Gordon is ervan overtuigd dat hij zij aan zij met de dieren kan leven als hij het maar op de juiste manier aanpakt.

Om 21.10 u. is er de eerste aflevering van Belpop Bonanza TV, een vijfdelige reeks over de mooiste momenten uit 60 jaar Belgische popgeschiedenis. Muziekfreaks Jan Delvaux en Jimmy Dewit (aka DJ Bobby Ewing) ontvangen vijf avonden op rij ontvangen zij een Belpop-icoon dat hen alles mag vragen over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. In de eerste aflevering is dat Jan Paternoster, zanger-gitarist van The Black Box Revelation.

Daarna brengt Canvas een dubbel eerbetoon aan Charlie Chaplin, die 40 jaar geleden overleed.

Eerst is er de klassieker The Great Dictator (1940), de onvergetelijke politieke satire op Nazi-Duitsland en de Hitler-dictatuur. Charlie Chaplin deed de regie en speelde de dubbele hoofdrol (de joodse barbier Schulz en dictator Adenoid Hynkel).

Aansluitend volgt Chaplin in Bali, een documentaire van Raphaël Millet over een minder bekende periode in het leven van Charlie Chaplin.  In 1932 beleeft de acteur een midlifecrisis, mede veroorzaakt door de opkomst van de geluidsfilm. Samen met zijn broer Sydney zoekt hij zijn toevlucht in het paradijselijke Bali. Hij raakt gefascineerd door de serene levensstijl van de inwoners en vindt inspiratie in hun dansrituelen, die hij samen met zijn broer besluit te filmen. Bali bevrijdt hem van zijn angst voor geluid, wat de start wordt van een nieuwe fase in zijn filmcarrière die zal leiden tot 'Modern Times', een film waarin hij niet enkel spreekt, maar zelfs zingt.